Osteokondroza e rajonit të kraharorit

Dhimbje shpine me osteokondrozë torakale foto 1

Osteokondroza është sëmundja kryesore e gjeneratës. Katalizatori kryesor që shkakton zhvillimin e sëmundjes është një mënyrë jetese e ulur. Që nga fundi i viteve '90 të shekullit të kaluar, gjithnjë e më shumë njerëz përballen me osteokondrozë për shkak të ndryshimeve në punë, stilin e jetës. Osteokondroza është një zhvendosje e disqeve vertebrale, e ndjekur nga një ndryshim degjenerues, negativ. Osteokondroza manifestohet në vende të ndryshme, të papritura. Osteokondroza e rajonit të kraharorit konsiderohet një lloj çrregullimi i pakëndshëm dhe kompleks. Dhimbja, rëndimi, pamundësia për të lëvizur normalisht shoqërojnë sëmundjen. Mos u dëshpëroni - ekziston një trajtim efektiv për osteokondrozën e gjoksit!

Osteokondroza e gjoksit ndryshon nga llojet e tjera. Sëmundja degjenerative e disqeve torakale - zhvendosja e disqeve vertebrale torakale. Dhimbja e gjoksit me osteokondrozë nuk shqetëson shumë, ngarkesa në rajonin e kraharorit nuk është e madhe.

Shpina torakale është joaktive, lëndohet më vështirë, më rrallë. Lidhjet e rajonit të kraharorit janë më pak të zgjatura, më me gjemba, të bashkuara me brinjët me anë të nyjeve që kufizojnë fuqishëm lëvizjen e shtyllës kurrizore. Kjo i shton forcë departamentit - mbron organet e brendshme më mirë se rajoni i legenit.

Dhimbja në gjoks me osteokondrozë shpesh kalohet nga njerëzit si simptoma të sëmundjeve të tjera. Disa shpjegojnë se i kanë rrahur nervat nga një ulje e gjatë. Të tjerë argumentojnë se këta janë muskuj të tensionuar që nuk mund të relaksohen. Në rast dhimbjeje, duhet të shihni një mjek.

Pavarësisht nga lloji i dhimbjes, ndjesisë, konsultohuni me mjekun tuaj. Po flasim për një përkeqësim të shëndetit, sëmundja do të bëhet kronike.

Simptomat e osteokondrozës së gjoksit

Mund të jetë e vështirë të dallohen simptomat e osteokondrozës torakale nga simptomat e sëmundjeve të ngjashme. Mjeku do ta zbulojë dhe do të përshkruajë trajtimin në një kohë të shkurtër. Simptomat si te radikulopatia - ngjeshja e nervave të palcës kurrizore. Ndjehet si një hernie ndërvertebrale pas një tendosjeje fizike intensive.

Dhimbje shpine me osteokondrozë torakale foto 2

Dhimbja në osteokondrozën e rajonit të kraharorit manifestohet në pjesën e sipërme të departamentit - dhimbja kalon mbi zonën, duke depërtuar tehët e shpatullave, shpatullat, zgavrën e barkut. Humbja e ndjeshmërisë së rruazave vërehet shpesh me dhimbje të zgjatur. Pasoja - vertebrat e poshtme humbasin ndjeshmërinë, bëhen joaktive. Ka një përkeqësim të lëvizshmërisë së kockave të kofshëve.

Njerëzit me osteokondrozë në gjoks përjetojnë dhimbje në mënyra të ndryshme. Ka dy lloje dhimbjesh:

  • Dorsalgia (dhimbje e zgjatur, e dhimbshme e shoqëruar nga lëvizshmëria e kufizuar e disqeve ndër brinjëve në sternum)
  • Dorsago (dhimbje e papritur, akute që shfaqet në formën e një sulmi)

Nëse nuk mund të shkoni te mjeku, ia vlen të bëni ushtrime që lehtësojnë dhimbjen dhe minimizojnë ndrydhjet e rruazave. Ju nuk duhet të prisni për një rikuperim të plotë gjatë gjimnastikës - kjo do të zvogëlojë përkohësisht dhimbjen, do të relaksojë disqet. Ia vlen të bëni një takim me një mjek.

Ushtrime për lehtësimin e dhimbjeve

Para se të filloni ushtrimet, ia vlen të përgatitni trupin. Bëni dush, bëni një ngrohje të lehtë, lërini muskujt tuaj të ngrohen. Kur ndjeni se simptomat e dhimbjes janë zbutur, filloni të ushtroheni.

Rekomandohet kryerja e ushtrimeve terapeutike nëse pacienti nuk ka simptoma akute dhimbjeje! Përndryshe, kur është e dhimbshme të lëvizësh, rekomandohet të braktisësh vetë-trajtimin, gjimnastika është e një natyre parandaluese, do të ndihmojë ata që nuk vuajnë shumë nga simptomat e osteokondrozës së gjoksit. Mos merrni pilula pa mjek për osteokondrozën e gjirit.

Ushtrime:

  1. Ushtrimi kryhet me një karrige. Uluni në një karrige me pjesën e sipërme të shpinës të mbështetur në shpinë. Përkuluni prapa në mënyrë që një gamë e madhe lëvizjesh të bjerë në gjoks. Përfundoni ushtrimin duke u anuar ngadalë në pozicionin e fillimit, pa e ngritur kokën nga pjesa e pasme e karriges;
  2. Ushtrimi do të përmirësojë funksionimin e mushkërive, rajonit të gjoksit. Merrni një peshqir, mbështillni të tretën e poshtme të gjoksit. Ndërsa nxjerrni frymën, shtrydhni peshqirin për të rritur sasinë e ajrit që del nga goja. Ushtrimi konsiderohet si një profilaktik kundër sëmundjeve të frymëmarrjes, ngroh muskujt e kraharorit, zvogëlon dhimbjen;
  3. Ushtrimi - parandalimi i osteokondrozës. Shtrihuni në bark, shtrini krahët në anët. Duke ngritur pjesën e sipërme të trupit, me sternum, përpiqemi të kapim krahët nga pas në "bllok". Mundohuni të rrafshoni tehet e shpatullave. Kthehuni në pozicionin e fillimit ngadalë, me kujdes.

Ushtrimi është një mënyrë për të lehtësuar tensionin e muskujve, të kyçeve, për të ndihmuar në futjen e disqeve të shtyllës kurrizore në vend. Nëse nuk janë shumë të njëanshëm. Përndryshe, duhet të shkoni te mjeku. Injeksionet për osteokondrozën e rajonit të kraharorit janë të dobishme për pacientin kur përshkruhen nga një mjek.

Osteokondroza e gjoksit ndonjëherë shërohet pa iu drejtuar mjekësisë tradicionale (kur sëmundja sapo ka filluar të zhvillohet). Me forma serioze të sëmundjes, nuk mund të bëni pa një mjek. Sidomos kur osteokondroza e kraharorit shoqërohet me sëmundje të vogla - nevralgji, kollë. Kolla me osteokondrozë të rajonit të kraharorit është pasojë e osteokondrozës; të irrituar, të zhvendosur, disqet vertebrale dëmtojnë kyçet, të cilat irritojnë mushkëritë.

konkluzioni

Osteokondroza nuk fal qëndrimin e djallit. Në rast të dhimbjes akute, rekomandohet të konsultoheni me një mjek i cili do të përshkruajë një kurs trajtimi dhe do të parandalojë zhvillimin e sëmundjes. Nëse nuk ndiheni mirë, mos e kufizoni veten në parandalim - tregoni mjekut tuaj!